9 Mayıs 2013 Perşembe

( Fırında Puding Tarifimiz )

Kullanılacak malzemeler #



  • 150 gr tereyağı

  • 150 gr pudra şekeri

  • 150 gr fındık içi

  • 1/’ paket vanilya

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

  • 1,5 ceviz kadar yağ

  • 1,5 çorba kaşığı galeta tozu

  • 100 gr ufalanmış bayat ekmek


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :


Erimiş yağı puding kalıbına yoksa dibi yuvarlak tencereye tabaka halinde sürüyoruz.Kıyılmış fındık karıştırılmış galeta tozunu içine atıp her tarafını kaplıyoruz.Porselen kasede tereyağıyla un şekeri spatulayla karıştırarak beyazlatıyoruz.Sonra yumurta sarısını koyuyoruz.

Diğer taraftan yumurta aklarını çırparak köpürtüyoruz.Akları,çekilmiş fındığı,ufalanmış ekmeği,vanilyayı ,limon kabuğu rendesini ve şekeri yağa katıp karıştırıyoruz.HAzırladığımız puding kalıbına doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz.Kalıbı kendinden daha derin tencereye

koyup yarısını geçecek kadar su koyuyoruz.KApağını kapatıp orta hararetli ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamadan itibaren bir saat onbeş dakika pişiriyoruz.Ateşten aldıktan sonra onbeş-yirmi dakika sonra kalıbı sudan çıkarıyoruz.Soğuduğu zaman kalıbı tersyüz ederek pudingi

Yuvarlak servis tabağına çeviriyoruz.


AFİYET OLSUN..



( Fırında Puding Tarifimiz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder