Kullanılacak malzemeler, #
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yufka
- 3-4 dilim beyaz peynir
- 1/2 demet maydonoz
- 1 çay bardağı süt
- Dereotu
- Tuz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Peyniri rendeliyoruz.Derin bir kaseye sıvıyağı,yumurtaları,rendelenmiş peyniri,sütü,maydonozu,dereotunu koyup karıştırıyoruz.Yufkanın bir parçasını yağlanmış tavaya kenarlardan sarkacak şekilde yayıyoruz.ÜZerine bir iki kaşık harç koyup yayıyoruz.
Diğer yufkaları parçalara bölüp harcın üzerine gelişi güzel koyup aralara tekrar harç döküp Tavanın kenarlarından sarkanı üste kapatıp bununda üzerine kalan harcı döküp yayıyoruz.ÜZerine kapak kapatıp ortadan hafif ateş üzerine tavayı koyup altını
Kızartıyoruz.Arada tavanın yerini değiştirerek her tarafın muntazam kızarmasını sağlıyoruz.Kızarınca kapak yardımıyla alt üst edip o yüzüde aynı şekilde pişirip Yuvarlak servis tabağın ters çevirip keserek sıcak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
( Tava ) Böreği Tarifimiz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder