24 Temmuz 2013 Çarşamba

Bayram Kavurması Et Tarifi

Et yemeklerinin en güzellerinden biridir kavurması belki ızgara daha öndedir ama et kavurması oldukça sevilen bir çeşididir. Sizlere Et kavurması çeşitlerinden olan bayram kavurması yemeğinin tarifini ve sırrını açıklayalım.


bayram-kaburması


Bayram Kavurması Malzemeleri:


1 kilo kuzu but  normal yağlı

100 gr. da kuyruk yağı

İhtayacı  kadar tuz, karabiber ve kekik


Etli Yemeğin Tarifi  

100 gr kuyruk yağını ince ince doğrayalım, tencerede yağını ısınana kadar kavuralım. İçine kuşbaşı şeklinde doğranmış butu ilave edelim. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirelim.


Tencereyi kapalı  bir şelkilde arada bir sallayarak etlerin tencerede yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayalım. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik dökerek yemeğimiz artık saframıza koyabiliriz. Et seven takipçilerimiz için tadına doyulamayacak bir tarifin daha sırrını vermiş olduk afiyet olsun dilekrimiz ile sağlıcakla kalın.



Bayram Kavurması Et Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder