21 Temmuz 2013 Pazar

Pırasalı Börek patatesli börek tarifi

Ekonomik bakımdanda oldukça fazla tercih edilmesinin nedeni büyüktür hamur işlerinin vaz geçilmezi börekler. Yanına yemek istemiyen çay, ayran, kola veya salatalık  domates söğüş ile yenebilen doyurucu bir yemek olarak seçilebilir.


Börek-Tarifi


MALZEMELER


Pırasalı börek Patatesli Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

1 tane büyük patates

4 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı

3 tane taze yufka

3 tane pırasanın beyazları

1 adet orta boy havuç

Tuz ve karabiber,

1 adet yumurta

5 kaşık (yemek kaşığı) yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI


Uygun bir kabın içerisine yoğurt,yumurta ve zeytinyağını koyarak karıştıralım. Havuç ve pıasaları yıkayalım sonra rondodan geçirerek ince ince kıyalım. Bir kabın ieçrisinde pırasalarımızı ekleyip pişirelim. Pişirdiğiz pırasaların üzerine Havuçları ve patatesi dökerek  kavurun. Suyunu çekince 2 çay su ekleyip suyunu çekince patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve pişen iç harcı soğumaya bırakalım. Fırın tepsisini yağlayıp hazırlayalım 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası ya da kaşık yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürmeye başlayın. Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı hrçtan yayarak yufkanın kenarda artan parçaları ile üstünü kapatalım. En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine güzelcene kapatalım. Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu serpin. 160 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar haşlayın. Afiyetler Olsun..



Pırasalı Börek patatesli börek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder