18 Temmuz 2013 Perşembe

Sütlaç tarifi ve sırları

Vazgeçilmez Süt tatlılarından olan Sütlaç Tarifini verelim lezetlisirlarcom olarak. Anavatanı olarak Rumeli Mutfağına ait olduğu düşülen sütlaç oldukça yaygın olan bir tatlı türüdür. Sütlaç isteğe göre soğuk veya sıcak servis yapılabilir ve isteğe göre üzerine tarçın serpilir.


sutlac-tarfi-01


İşte sütlaç için gerekli malzemeler


Bir  litre süt

Bir su bardağı su

Bir çay bardağı toz şeker

Bir çay bardağı pirinç

İki  tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu

İsteğe bağlı olarak Üzeri için tarçın dökebilirsiniz.


1 çay bardak dolusu pirinci yıkayın. Tenceremize bir su bardağı dolusu suyu ve pirinçleri katıp ocağı yakalım. Pirinçler suyu emene kadar pişirelim. 1 LT soğuk sütü ilave edelim. İyice kaynayana kadar ara sıra karıştıralım. 1 kasede iki tatlı kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ilave ederek iyice ezin. Tenceremizde kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyelim (pirinç unu ılınacak kadar). Pirinç ununu da tenceremize ekleyerek, On dakika süre ile karıştırarak pişirelim. 1 çay bardağı toz şekerimizi ekleyerek karıştıralım ve 1-2 taşım kaynatalım. Sütlacı kaselere eşit şekilde dökerek, soğumaya bırakmalıyız. Sütlaçlarımız soğuyunca üzerlerine isteğe bağlı olarak tarçın serpip servis yapalım. İşte Sütlaç Tarifinin sırları. Hepinize afiyet olsun


Bu ölçülerde denenmiş ve oldukça beğeni almıştır, bu sırları sizler ile paylaşmak istedik.


 



Sütlaç tarifi ve sırları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder