Hamurlu yicek içinde ve dışardaki börekçilerde en fazla satılan börek çeşidir kıymalı börek bizde bunu baz alarak en fazla hoşunuza gidecek olan börek çeşidinin tarifini verelim istedik şimdi sizlere Kıymalı Börek Tarifini verelim.
MALZEMELER:
3 tane yufka
1 tane yumurta
1 kap sut
1/3 kap sıvıyağ ve ayrica 3 yemek kaşığı kıymayı kavurmak için
300 gr. kıyma
1 orta boy soğan ince doğranmiş
Tuz, taze çekilmis karabiber
Uzerine dökmek için çörek otu
BÖREK YAPILIŞI
Boreğin içi için: üç yemek kaşığı soğan ve kıyma ile iyice kavuralım. Tuz ve taze çekilmis karabiber katıp karıştıralım
Karıştırma kabinda süt, 1/3 kap sivi yağ ve yumurtayi iyice kavuralım.
Borcamımız ve bir yufkayi kenarlarindan sarkitarak uzerine yerleştirelim. Üzerine sostan dokup kaşikla her tarafina yayalım.Sosun üzerine kiymali harçtan dokun ve herbir tarafina dağıtalım.
Diğer kalan yufkalari kenarlari sarkmayacak sekilde borcam şeklinde keselm ve tepsiye yerleştirip sos ve kiymayi uzerine yerleştirin.
En üst sıraya gelince üzerinden bırakan kenarlari boreğin üzerine katlayin. Artan sosu üzerine dökelim.
Böreğin üzerine çörek otu serpiştirin ve 175 C’ye önceden hazırlanmış kısk derecede ısıtılmış firinda üzeri kizarana kadar yaklasik 40-45 dk. pişirelim.
Kıymalı Börek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder