23 Temmuz 2013 Salı

Kıymalı Börek Tarifi

Hamurlu yicek içinde ve dışardaki börekçilerde en fazla satılan börek çeşidir kıymalı börek bizde bunu baz alarak en fazla hoşunuza gidecek olan börek çeşidinin tarifini verelim istedik şimdi sizlere Kıymalı Börek Tarifini verelim.


kiymali-borek


MALZEMELER:

3 tane yufka

1 tane yumurta

1 kap sut

1/3 kap sıvıyağ ve ayrica 3 yemek kaşığı kıymayı kavurmak için

300 gr. kıyma

1 orta boy soğan ince doğranmiş

Tuz, taze çekilmis karabiber

Uzerine dökmek için çörek otu


BÖREK YAPILIŞI


    Boreğin içi için: üç yemek kaşığı soğan ve kıyma ile iyice kavuralım. Tuz ve taze çekilmis karabiber katıp karıştıralım

Karıştırma kabinda süt, 1/3 kap sivi yağ ve yumurtayi iyice kavuralım.

Borcamımız  ve bir yufkayi kenarlarindan sarkitarak uzerine yerleştirelim. Üzerine sostan dokup kaşikla her tarafina yayalım.Sosun    üzerine kiymali harçtan dokun ve herbir tarafina dağıtalım.

Diğer kalan yufkalari kenarlari sarkmayacak sekilde borcam şeklinde keselm ve tepsiye yerleştirip sos ve kiymayi uzerine yerleştirin.

En üst sıraya gelince üzerinden bırakan kenarlari boreğin üzerine katlayin. Artan sosu üzerine dökelim.

Böreğin üzerine çörek otu serpiştirin ve 175 C’ye önceden hazırlanmış kısk derecede ısıtılmış firinda üzeri kizarana kadar yaklasik 40-45 dk. pişirelim.


 


 



Kıymalı Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder