30 Temmuz 2013 Salı

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Bayramların vazgeçilmez tatlısı olan Kadayıf  Tatlısı tarifini sizler ile paylaşalım dedik, cevizli ve fıstıklı çeşitleri olan kadayıfı birde bizden tarifini alın. Kolay anlatımlı bir şekilde sizler ile paylaşıyoruz.


Kadayıf-Tatlisi-tarif


MALZEMELER

1 kilogram telkadayıf

250 gamr iç ceviz

100 gram sıvıyağ

100 gram tereyağı


Üzerine Şurubu:


4 bardak dolusu şeker

3 bardak dolusu su

1 tatlı kaşığı limon suyu


Kadayı Tatlısı Hazırlanışı:


1- Su ve şekeri tencereye koyup karıştrıp kaynatalım. Limon suyuda ekleyerek ateşten indirilip soğumaya bırakalım.
2- Kadayıf çok taze ise büyük bir kağıdıniçinde, elle yapışık yerleri açılarak sererek  kurutalım. Ardından  hepsini büyük bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerekelle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır.
3- Önceden yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilelim. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpiştirelim. Arta kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekildeserildikten sonra elle iyice bastırılır.
4- Isınmış  fırına verilip kapağı açıkolarak pişirilir. Ardından fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır.Böylece kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp obür tarafı da kızartılır.
5- Fırından çıkarılıktan sonra üzerine şurubu dökülür.


Önemli: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan biraz sıcak olması gerekir.


 



Kadayıf Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder