27 Ağustos 2013 Salı

Çiğ Börek Tarifi

İşte sizler için hazırladığımız bir lezzetin sırrı daha; Çiğ börek lezzetinin sırrını açıklıyoruz kolay gelsin.


cig-borek


Kullanılacak malzemeler..


1 çorba kaşığı sıvıyağ

10 çorba kaşığı un

sıvıyağ

1 çay bardağı su

Tuz


KIYMA İÇİ için :


1 adet soğan

1-2 adet domates

1-2 adet sivri yeşil biber

250 gr kıyma

Tuz,KArabiber

Maydonoz


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :


Unu derin bir kaseye eleyip içine tuzu,yağı koyup suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.HAmuru beş-on dakika dinlendirip dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.

Un serpilmiş tezgahta her parçayı tabak büyüklüğünde açıp ortasına içi koyup yarım daire şeklinde kapatıyoruz.HEr parçayı yağda kızartıyoruz.


KIYMA içi hazırlanması..


Kıymanın içine soğanı biberi küçük küçük doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp ilave ediyoruz.Tuz karabiber maydonozu katıp sulandırmadan karıştırıyoruz..



cig-borek



AFİYET OLSUN..


 


 



Çiğ Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder