7 Ağustos 2013 Çarşamba

Evde Yapılan Baklava Tarifi, Ev Baklavası Tarif

Başkadır evde yapılan baklavanın tadı, bazen özlem duyarız bayramlarda ararız o tadı evde açılan baklava tarifini ve lezzeitinin sırrını merak edenler şimdi sizler için; Ev usulü baklava tarifi’ni vereceğiz.


baklava-tarifi-ev-uslu-01


MALZEMELER:

Yumurta iki tane

Sıvıyağ 1/2 çay bardağı

2 yemek kaşığı yoğurt

1/2 çay bardağı bardağı süt

1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu

1 çay kaşığı dolusu tuz

1 tatlı kaşığı kadar limon suyu

Alabildiği kadarda un
İç harcı yapılışı


Çeviz içi 1 kase

200 gr. varsa tereyağ yoksa margarin

Nişasta bir paket


Üzerine şerbeti için


7 su bardak dolusu toz şeker

6 su bardak da  su

Yarım limon suyu


Ev Baklavası Tarif


Bir  kaba yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu ve limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştıralım. Sonra  üzerine unu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edelim. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayıralım.  Tezgahın üzerine nişasta serpelim.


Çay bardağı altı kadar hamurları açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken 4 kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisi boyutuna göre açalım. Açtıgımız haurları tepsiye dizip çevizleri aralarına serperek son katı açana kadar işleme devam edelim tepsinin kenarında artan hamurları bıcak yardımı ile dikkatlice tepsinin kenarına sıkıştıralım. Baklavamızı dilim dilim kesebiliriz. Üstüne margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak dökelm 170 C  fırında ortalama 50-55 dakika pişirelim. Üzeri resimdeki gibi,  nar gibi kızarana kadar pişirelim. Şiresi için toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dk kaynatıp hazırlayalım. Baklavamız fırından çıkardıktan sonra şiresini ılıkken dökelim afiyetler olsun.


baklava-tarifi-ev-uslu-02


 


 


 



Evde Yapılan Baklava Tarifi, Ev Baklavası Tarif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder