29 Ağustos 2013 Perşembe

Kazan Kebabı Tarifi

Birbirinden güzel lezzet tariflerini yayınlamaya devam ediiyoruz şimdi sizler için Kazan Kebabı tarifi.


MALZEMELER:


6 Adet patlıcan

4 Adet domates

4 Adete yeşil biber
Köfte malzemeleri;

150 gr. kuzu kıyma

1 tane küçük kurusoğan

10 dal maydanoz

1 yemek kaşık ile galeta unu

Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar,

1 küçük kahvefincanı zeytinyağı
kazan-kebabi-01


Kazan Kebabı Tarifi


Yemek tarifimiz olan Kazan kebabı için patlıcanlarınızı iyice yıkayıp  alacalı soyun. Daha sonra patlıcanları belirli aralıklarla kesik atın.

30 dakika kadar tuzlusuda bekletin. Bu arada boş durmayıp köftesini hazırlamaya geçelim.

Köfte için tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp, iyice harmanlayın ve 10 dakika boyunca harcınızıyoğurun.

Köfte harcını hazırladıktan sonra harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.

Suda beklettiğiniz patlıcanların aralarına yerleştirelim

Hazırladığınız patlıcanları fırın tepsisine  yerleştirelim. Domateslerin ve biberleri dilimleyerek aralarına serpiştirelim.

Üzerine hafif zeytinyağıgezdirin. 1 çay bardağı da su ekleyerek önceden ısıttığınız 200 C fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Pişme süresi fırınlara göre değişebildiği için ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Domateslerin sulanmasına göre su oranı da azalırsa su eklemeyi unutmayın. Hazırladığımız yemeğimiz piştiğinde servis tabaklarına alarak servis yapın. Urfa usulü patlıcan kebabı olarak da bilinen kazan kebabıhazır. Afiyetler olsun.



Kazan Kebabı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder