Etli yemek tariflerinden olan kıymalı güveç tarifi‘nin lezzetinin sırrını açıklayalım. Çok becerikli değilim zor tarif olmasın diye yakınmanıza gerek yok bu tarifi denediğinizde kendinizde inanamayacaksınız.
KIYMALI GÜVEÇ İÇİN MALZEMELER:
1 kilo yeni çekilmiş köftelik kıyma
4 tane iri soğan
2 diş kadar dövülmüş sarımsak
2 su bardağı dolusu az pişmiş patates
2 su bardağı kadar et suyu
4 yemek kaşığı dolusu domates salçası
defne yaprağı iki tane
Biraz tarçın.
Kıymalı Güveç Hazırlanışı;
Önceden hazırladığımız kıymayı tencereye pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra tuz, biber, soğan ve sarımsak ekleyerek biraz daha kavuralım. Diğer malzemeleri de katarak bir taşım kaynatalım.
Güveç hazırlamk için ise, güveç yoksa fırın tepsisine atarak orta ısıdaki fırında, yada kısık ateşte 60 dakika kadar pişirelim. İşte Kıymalı güveç tarifi hazır. Birbirinden güzel yemek tariflerimize Kıymalı güveç tarifinide ekledik sizler için sizinde eklmek istediğiniz ve görüş bildirmek için aşagıdan yorum bırakabilirsiniz. Afiyet Olsun
Kıymalı Güveç Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder