5 Ağustos 2013 Pazartesi

Kıymalı Güveç Tarifi

Etli yemek tariflerinden olan kıymalı güveç tarifi‘nin lezzetinin sırrını açıklayalım. Çok becerikli değilim zor tarif olmasın diye yakınmanıza gerek yok bu tarifi denediğinizde kendinizde inanamayacaksınız.


KIYMALI GÜVEÇ İÇİN MALZEMELER:


1 kilo yeni çekilmiş köftelik kıyma

4 tane iri soğan

2 diş kadar dövülmüş sarımsak

2 su bardağı dolusu az pişmiş patates

2 su bardağı kadar et suyu

4 yemek kaşığı dolusu domates salçası

defne yaprağı iki tane

Biraz tarçın.


guvec-tarifi


Kıymalı Güveç Hazırlanışı;


Önceden hazırladığımız kıymayı tencereye pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra tuz, biber, soğan ve sarımsak ekleyerek biraz daha kavuralım. Diğer malzemeleri de katarak bir taşım kaynatalım.


Güveç hazırlamk için ise, güveç yoksa fırın tepsisine atarak orta ısıdaki fırında, yada kısık ateşte  60 dakika  kadar pişirelim. İşte Kıymalı güveç tarifi hazır. Birbirinden güzel yemek tariflerimize Kıymalı güveç tarifinide ekledik sizler için sizinde eklmek istediğiniz ve görüş bildirmek için aşagıdan yorum bırakabilirsiniz. Afiyet Olsun


 



Kıymalı Güveç Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder