12 Ağustos 2013 Pazartesi

Karnıyarık Tarifi

Patlıcan yemeği olan Karnıyarık tarifini ve lezzetinin sırrını açıklayalım.


karniyarik-tarifi-01


 


 


 


 


 


 


 


 


MALZEMELER:


6 Kişilik malzemeler.


6 Tane patlıcan

6 Taneyeşil biber

6 Tane kiraz domates (cherry)
İçine koyulacak  malzemeler;

2  kaşık sıvı yağ

1 tane iri soğan

5 Tane sarımsak (diş)

1 Taneyeşil biber

2 Tane orta boy domates

500 gr. kıyma

1 tatlı kaşık domates salçası ve biber salçası

1 Tane maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber.


Karnıyarık hazırlanışı


Karnıyarık yemeğimize başlamadan  patlıcanlarımızı alacalı ve ortasını derin keserek ama diğer tarafından bıcak çıkmaması gerekir, patlıcanın  acısını almak ve yağ  emmesini  önlemek için 30 dk.  tuzlu suda bekletin. 30 dk tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları üzerinde su kalmayacak şekilde süzelim, kağıt havluya saralım.  Patlıcanları bol yağda üzeri kızarana kadar ters düz ederek kızartalım. Kızaran patlıcanları kağıt havluya alıp fazla yağını çekin. Patlıcanlarımız kızarırken  bir yandan da iç malzemeyi hazırlayalımn.


karniyarik-tarifi-01


İç malzeme yapımında ise  öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağını  tavaya koyalım. Üstüne ufak ufak doğradığımız soğan, sarımsak ve yeşil biberi ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlarımız pembeleştikten sonra üzerine  doğradığımız domatesleri ekledikten sonra 1-2 kez karıştırdıktan sonra üzerine kıymayı da ilave edelim. Kıymanın rengi değişene kadar yaklaşık on dakika bu şekilde kavun. Üstüne 1/2 çay bardağı su ile  sulandırdığımız salçayı da ilave edelim. Tekrar 1-2 kez karıştırdıktan sonra maydanoz ve baharatları (isteğe göre; karabiber, tuz, pul biber) ekleyip bu şekilde 1-2 kez karıştırıp tüpün altını kapatatalım.


önceden kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine alıp içlerini maşa yardımıyla açın. Hazırladığımız iç malzemeyi kaşık ile  patlıcanların içine alabildiği kadar koyalım. Tepsideki patlıcanları domates ve yeşil biberle süsleyelim. En son olarak fırın tepsisinin içine 1 su bardağı sıcak su ekleyelim, 150 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra arzuyagöre üzerine maydanoz ve nane serperek, servis yapın. Afiyetler olsun.


 



Karnıyarık Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder