Lezzetli sirlar ailesi olarak değişik bir lezzet olan ve oldukça pratik hazırlanan Kaşarlı Güveç’in tarifini açıklayalım; İşte Kaşarlı Güveç Tarifi.
MALZEMELER:
1kilo kuzu eti kuşbaşı ile sotelik et arası büyüklüğünde
2 yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı
750 gr mantar
4 veya 5 tane sivribiber
3 adet domates
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
yeterince tuz ve karabiber.
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısıkateşte pişirin.
4-5 tane Sivribiberi, domatesi, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyelim.
Servis tabaklarına alalım ve servisten yarım saat önce 200 derece fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyetler olsun
Pratik Kaşarlı Güveç Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder