28 Ağustos 2013 Çarşamba

Pratik Kaşarlı Güveç Tarifi

Lezzetli sirlar ailesi olarak değişik bir lezzet olan ve oldukça pratik hazırlanan Kaşarlı Güveç’in tarifini açıklayalım; İşte Kaşarlı Güveç Tarifi.


MALZEMELER:

1kilo kuzu eti kuşbaşı ile sotelik et arası büyüklüğünde

2 yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı

750 gr mantar

4 veya 5 tane  sivribiber

3 adet domates

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar

yeterince tuz ve karabiber.
HAZIRLANIŞI:


İlk olarak zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısıkateşte pişirin.

4-5 tane Sivribiberi, domatesi, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyelim.

Servis tabaklarına alalım ve  servisten yarım saat önce 200  derece fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyetler olsun


guvec-001


 



Pratik Kaşarlı Güveç Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder