28 Ağustos 2013 Çarşamba

MAKARNA: Domates Soslu Köfteli

Kolay tarif olan domates soslu köfteli makarna tarifinin lezzetini sizler ile paylaşalım. İşte domates soslu köfteli makarnanın sırrı.


makarna-01


MALZEMELER:

1 tane yumurta

Biraz tuz ve karabiber

1 tane kuru soğan, yemeklik doğranmış

6 diş dövülmüş sarımsak

1/2 su bardağı galeta unu irmikde olabilir.

1 su bardağından 2 parmak az parmesan peyniri  eski kaşar olabilir

yarım kg kıyma

1 tatlı kaşığı italyan baharatı (kekik, mercanköşk, kekik, fesleğen, biberiye ve adaçayı karışımı)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 domates, küp küp doğranmış

1 paket çubuk makarna


HAZIRLANIŞI:


Genişce bir kasede, yumurta, 1/4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın. Soğan ve sarımsağın yarısını ekleyin. Galeta ununu, peynir, kıyma ve yarım tatlı kaşığı italyan baharatını ekleyin. Yavaşça yoğurun. Dilediğiniz boyutta köfteler yuvarlayalım

Tavada  bir yemek kaşığı yağı kızdırın. Köftelerin yarısını ekleyip 6 dakikada her yanını kızartın. Delikli süzgece alıp kalan köfteleri pişirin. Köfteleri çıkarınca aynı tavaya kalan soğan ve sarımsağı ekleyin. 1/2 tatlı kaşığı italyan baharatını, tuz ve karabiberi serpin. Domatesleri ve bir bardaktan 2 parmak eksik suyu ekleyip 5 dakika çevirelim. Köfteleri bu sosa ekleyin, kapağıkapatın, altını kısın ve 20 dakika pişirdikten sonra.

Bu sırada geniş bir tencerede yarısına gelecek kadar suyukaynatın. Kaynamış suyu bir tatlı kaşığı tuzekleyelim. Spagetti makarnaları ekleyip 9 dakika pişirin. Pişince suyunusüzün. Köfteleri sostan alıp bir kaseye koyun. Kalan sosu makarnalara karıştırın. Üzerlerinde köftey koyarak  servis yapabiliriz artık.


makarna-01


AFİYET OLSUN.



MAKARNA: Domates Soslu Köfteli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder