26 Kasım 2013 Salı

Elmalı Kurabiye Tarifi

Yapımı oldukça basit olan ve az malzeme ile oldukça lezzetli bir kurabiye olan Tart Hamurlu Elmalı Kurabiye Tarifinin lezzetini sırlarınıu ve yapılışını sizler ile paylaşalım;


elmali-kurabiye-gorsel


MALZEMELER:


İçi için Malzemeler:

4 tane orta boy  elma

5 yemek kaşık şeker

1 tatlı kaşık tarçın

1 çay bardak ceviz


Hamuru için malzemeler:

125 gram dışardan tereyağı

1 çay bardak sıvıyağ

1 çay bardak yoğurt

1 taneyumurta

1.5 çay bardak şeker

1 subardak nişasta

3-3.5 subardak un

1/2 paket kabartmatozu ve vanilya


Hamurumuza başlamadan önce  elmalarınızı soyup ve rendeleyelim. Ardından rendeleğimiz elmaları tavanın içerisine koyalım lakin elmalar tatlı değilse şeker ilave edebiliriz. Şeker ilave ettiysek eğer, sonra ocağa alalım ve elmaların suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim, piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip azdaha karıştırarlım sonrada ocağı kapatalım, soğutmak için ve kıvama gelmesi için başka  kapa aktarabiliriz.


HAZIRLANIŞI:


Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, ölçüler belli olsada unu yavaşyavaş ilave edelim. İşte Hamurumuz hazır sıra kurabiye yapımında

Kurabiyemizin şekillerine kendimiz karar verebiliriz ama en çok tercih edilen ise resimdeki şeklidir.

Hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Yağlanmamış tepsiye dizin.


PİŞİRİLMESİ:


Önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımızda hamurumuz pempeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra ise fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine bolca pudraşekeri serpelim.

İşte elmalı kurabiyeniz  servise hazır. AFİYETLER OLSUN…


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Elmalı Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder