25 Kasım 2013 Pazartesi

Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tarifi


Eskilerden beri çok sevilen ve yapımı bi okadarda kolay olan Mayalı Poğaça Tarifinin lezzetfini sizler ile paylaşalım;


mayali-pogaca


MALZEMELER:


2 su bardağı  ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvıyağ

5 yemek kaşıkı şeker

1 tatlı kaşıkı tuz

1 paket yuva maya


HAZIRLANIŞI:

İlk olarak  elimize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapalım, on dakika  mayalandıralım. Bu arada oyalanmayalım ister maydanozlu peynir içini hazırlayıp masamızı sıvıyağ ile yağlayıp hazır hale getirelim. Yoksa sonradan temizlemesi zor oluyor.

Hamurumuzu 5 eşit parçaya bölelimn. Hamurumuzdan 1 parça alıp otuz  cm çapında açalım. (30 cm göz kararı ve ortalama olarak ayrıca ölçmemize gerek yok). Açtığınız hamuru 8 eşit parçaya bölelim.

Hamurlarınuçlarına peynir harcınızdan yerleştirelim sigaraböreği gibi saralım.

Aynı yaptıklarımızı diğer 4 parça hamur için de uygulayalım. Pişmeden önce kabarmaları için yaklaşık 45 dakika daha bekletin. Üzerlerine ise  yumurta sarısı sürüp 160 C’deki fırına sürün. Verdiğimiz tarifleten 2 tepsilik poğaça çıkmaktadır. AFTİYETLER OLSUN…


 



Mayalı Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder