27 Kasım 2013 Çarşamba

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Böreğe birde soda eklesek nasıl olur derdiniz? İşte sizlere Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi:


sodali-borek-resmi


MALZEMELER:

5 Ad. yufka

3 Ad. yumurta

3/4 su bardak sıvıyağ (2 çay bardağı kadar)

1 Ad. soda

1 çay bardak süt
içine:

750 gram ıspanak

3 yemek kaşık sıvıyağ

1 adet iri oğan

100 gam. kadar beyaz peynir

tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI:


İlk olarak içini hazırlamak için ıspanakları iri iri doğramadan önce bol su ile birkaç kez iyice yıkamalıyız.

Soğanı ise normal yemeklik gibi doğrayığ pembeleşinceye kadar pişirelim.

Ispanakları ilave edip suyunu bırakıp biraz çekene kadar kavurmaya sürdürelim

Altını kapatıp tuzunu, karabiberini ekleyerek ılınmaya bırakalım.

Son olarak parçalanmış peyniri ilave edip karıştıralım.

Yumurta, sıvıyağ, soda ve sütü bir kapta karıştıralım.

Tepsimizin büyüklüğüne göre yanlardan sarkacak şekilde bir yufkayı serelim.

Üzerine diğer  2 yufkayı tepsi boyunda büzüştürerek serip yumurtalı karışımın yarıya yakını ile heryerini ıslatalım.

Ispanaklı harcı yayıp kalan iki yufkayıda yine büzerek yayıp ıslatın. (sodalı harçtan az bir miktar üzerine sürmek için ayırın)

Yanlardan sarkan parçaları kapatıp ayırdığınız harcı böreğin üzerine sürün ve arzuya göre susam ve çörekotu serpiştirin.

Önceden sıtılmış 200 C dereceli fırında alıt üstü kızarana kadar pişirip hafif ılınınca dilimleyerek servis yapın.AFİYETLER OLSUN…



Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder