11 Kasım 2013 Pazartesi

Vişneli Sütlaç Tarifi

Vişneli Sütlaç Tarifi


 


Sütlaç sevenler için farklı tat olarak sütlaca meyve ekledik ve sizlere yeni bir tat kazandırdık. İşte Vişneli Sütlaç Tarifi;


visneli-sutlac-tarfi-01


MALZEMELER;


VİŞNELİ SÜTLAÇ


1 kase kadar vişne

1 lite kadar süt

1 bardak toz şeker

1 çay ardak pirinç

3 çorba kaşık mısır nişastası

1 tane yumurta sarı


SÜTLACIN HAZIRLANIŞI:


Öncelikle pirinci bir  tencreye boşaltıp 1 parmak üste gelecek kadar su ekleyip ocaga katıyoruz, arda karıştırmayı unutmayarak haşlayalım.


On dakika sonra sütü başka bir tencereye döküyoruz ve şekerinide döküyoruz. Yumurta sarısını ekleyerek. Çırpma teliyle karıştıralım. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynayınca haşlanmış olan pirinci süt tenceresine ilave edelim.


Birliktepişirmeye devam ediyoruz. Kaseye nişastayı koyuyoruz ve soğuk su ekleyerek kıvamını açıyoruz. Sütlaç kaynamaya çıkınca hazırladığımız nişastalı suyun yarısını ilave edip karıştırmaya devamediyoruz. Birsüre sonra koyuluğuna göre kalan nişastalı suyu da koyuyoruz ve kaynatmayı sürdürüyoruz.


Fırın tepsisini alıp, içine küçük güveç kaplarını diziyoruz (resimdeki kaplardan) İçlerine sütlacı döküyoruz. Önceden çekirdekleri çıkarıltılmış ve doğranmış vişneleri de üstlerine paylaştırıyoruz. Tepsiye soğuk su ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırınımıza koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyeet olsun…


 



Vişneli Sütlaç Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder