28 Kasım 2013 Perşembe

Yılbaşı Pastası Tarif

Yeni yıl yaklaşırken yılbaşını evde geçirecekler kendilerinin hazırlayabileceği yaş pasta tarifini sizler ile paylaşalım;


yilbasi-pastasi-resmi-01


MALZEMELER:

5 ad. yumurta

5 çorba kaşık tozşeker

4 çorba kaşık un

3,5  çorba kaşık nişasta

3 çorbakaşık kahve ve likörü

1 subardak şeker şurubu


Krem şantisi için:

1.5 subardak krema

2 çorba kaşık tozşeker

1 tatlı kaşık neskafe


İç kreması için:

1 su bardak süt

6.5 ç0rba kaşığı tozşeker

1/2 kaşıkvanilya

5 çorba kaşık nişasta

1 ad. yumurta

1 çorba kaşık margarin

1.5 çorba kaşık neskafe


Kremabör için:


250 gr. margarin

1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri

1 çorba kaşık neskafe


Çikolata Süslemek  için:

200 gr. bitter çikolata


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak yumurta ve tozşekeri hızlı devirde mikserde 4-5 dakika kabartalım. Başka bir yerde un ve nişastayı karıştıralım. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edelim. 20×20 cm ebadında bir tepsinin içine yağlı kağıt yerleştirelim. Elde ettiğimiz karışımı yağlı kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında dökelim.Evvelden ısıtılmış 220 derece fırında 8-9 dakika pişirip fırındanalarak soğumaya bırakalım. Kahvelikörü ile şeker şurubunu karıştıralım. Fırça yardımı ile pandispanyanın üzerinesürün. Son olarak ise üzerine hazırladığınız kremayı yayalım. Rulo şeklinde sararak buzdolabında dinlendirelim. Çıkardığınızda kahve karışımlı kremabör ile üzerini sıvayın. Çatalla çizikler atarak şekil verin. Daha sonra hazırladığınız çikolata dekorları ile süsleyelim.


Krem şanti yapımı:


Krema, tozşeker ve ılıksütle açılmış neskafeyi karıştıralım. Meydana gelen krem şantinin yarısı kremanın, diğer yarısı ise kremabörün hazırlanışında kullanılacak.


Kremanın yapımı:


Toz şeker, süt ve vanilyayı birkabın içerisine alalım ve ocağa yerleştirin. Öteki bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştıralım. Ocaktaki süt kaynamanoktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edelim. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Margarini 4-5 dakika mikserde çırpın. Soğuttuğunuz kremaya ilave edin. Neskafeyi az miktardaki sütle açarak kremaya ekleyin. Son olarak krem şantinin yarısını ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştırın.


Kremabörü hazırlamak için: Margarin ve pudraşekerini oda sıcaklığında 12-15 dakika kabarana dek çırpın. Neskafeyi ılık sütle açarak ilave edin. Kalan krem şantiyle karıştırın.


Çikolata süsünün yapılışı:


Çikolatayı benmari tarzı eritin. Erittikten sonra düz bir zeminüzerine incecik sürelim. Tamamen kuruduktan sonra ise spatula yardımıyla kazıyın. Çıkandekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz. AFİYETLER OLSUN…



Yılbaşı Pastası Tarif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder