25 Kasım 2013 Pazartesi

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Kurabiye Tarifi


Kurabiye seviyorum ama biraz kuru geliyo diyenler için işte sizlere Reçelli Kurabiye Tarifi:


kurabiye-tarifi-recelli


MALZEMELER:

1 Orta boy yumurta

150 gram tereyağ veya margarin (buzdolabında olmayan)

1 Su bardak Un

1 Çay bardak Mısır Nişastası

1 Su bardk Pudra Şekeri

1 Çaykaşık Tarçın

1 Yemekkaşık (çok ince kıyılmış) Fındık


HAZIRLANIŞI:


İlk olarak margarin ile beraber pudra şekerini ( 100 gr. tereyağ, 50 gr. margarin kullanılabilir) yoğuralım. Ardından yumurta ilave edip yoğurmaya sürdürelim. Öteki malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuralım. Hamurunuz kıvamı yumuşak ise koyulaştırmak için un yerine nişasta ekleye biliriz.

Çok sert olmayan, yumuşakca bir hamur yoğuralım. Buzdolabında 30 dakika bekletip. (Hamurunuz bekledikçe sertleşip, kendini toplayacak)

Önceden nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. Denk sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayalım. 180 derece ısıtılmış fırınımızda 16-21 dakika üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirelim. Fırından çıkınca ızgaratel üzerine alarak soğutalım.

Kurabiyelerimiz soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürün ve ortası açık olan kurabiyeyinin üzerine kapatın. Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlardan 1 cm. boşlk kalacak şekilde sürelim. AFİYETLER OLSUN…



Reçelli Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder