Islak Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
1 Tane katı yağ
1 kabartma tozu
2 yemekkaşığı sıvıyağ
2 yemekkaşığı kakao
1 su bardak şeker
2 orta boy yumurta
aldığı kadar un (3 su bardağı artı 2 yemek kaşığı kadar un)
Sıcak Şerbeti İçin:
1 su bardak şeker
2 su bardak su
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi ve
Dövülmüş Antep Fıstığı
Kurabiye Tarifleri
Öncelik ile Katıyağımızı, şeker, yumurta, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve aldığı kadar unu bir tencerede yoğurup ve kurabiye hamurunu hazırlayalım. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak şekil verip tepsiye dizelim. 170 dereceye getirilmiş fırında pişirelim.
Islak Kurabiyeleriniz pişerken derince bir kapa şeker ve suyu koyun ve şekerin tamamen erimesini sağlayana kadar karıştırın.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri şerbete batırın 5-6 sn kadar ısladıktan (dağılmadan almalısınız)sonra üst kısmını hindistancevizi ve antepfıstığı karışımına batırıp. Bir tepsiye dizelim. Kurumaması için üzerini kapatmayı unutmayalım. AFİYETLER OLSUN…
Islak Kurabiye Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder