6 Kasım 2013 Çarşamba

Islak Kurabiye Tarifi


Islak Kurabiye Tarifi


MALZEMELER:


1 Tane katı yağ

1  kabartma tozu

2 yemekkaşığı sıvıyağ

2 yemekkaşığı kakao

1 su bardak şeker

2 orta boy yumurta

aldığı kadar un (3 su bardağı artı 2 yemek kaşığı kadar un)


Sıcak Şerbeti İçin:


1 su bardak şeker

2 su bardak su


Üzeri İçin:


Hindistan Cevizi ve

Dövülmüş Antep Fıstığı


islak_kurabiye-001


Kurabiye Tarifleri


Öncelik ile Katıyağımızı, şeker, yumurta, sıvıyağ, kakao,  kabartma tozu ve aldığı kadar unu bir tencerede yoğurup ve kurabiye hamurunu hazırlayalım. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak  şekil verip tepsiye dizelim. 170 dereceye getirilmiş fırında pişirelim.


Islak Kurabiyeleriniz pişerken derince bir kapa şeker ve suyu koyun ve şekerin tamamen erimesini sağlayana kadar karıştırın.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri şerbete batırın 5-6 sn kadar ısladıktan (dağılmadan almalısınız)sonra üst kısmını hindistancevizi ve antepfıstığı karışımına batırıp. Bir tepsiye dizelim. Kurumaması için üzerini kapatmayı unutmayalım. AFİYETLER OLSUN…


Kurabiye Lezzetinin sırrı



Islak Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder