20 Mayıs 2014 Salı

Bezeli Tatlısı Tarifi



bezeli tatlisi tarifi


Tatlıda değişik şekil ve farklı tat arayanlar için sıradaki tarifimizi öneririz. İşte sizlere Bezeli Tatlısı Tarifi;


Bezeli Tatlısı Tarifin Malzmeleri:

2 paket krema (200 ml+200 ml)

beze (ufak kullanacaksanız: 15 adet . orta boy kullanacaksanız 10 adet büyük boy kullanacaksanız (portakal büyüklüğünde oluyor, pasadetlerde satılanlardan 5-6 adet olması gerekiyor)

80 gr çikolata (bitter)


 


Bezeli Tatlısı Tarifin Hazırlanışı:


İlk olarak kremayı mikserle 10 dk dek iyice çırpın. Krem şanti gibi iyice köpürsün ve kıvam alsın. Daha sonra çikolatanızı ister rendeleyin ister ufak ufak parçalara ayırın. Kremaya ekleyin. Daha sonra bezelerinizi un haline getirmeden (ben birine kaba kuvvet uygulayınca un haline geldi de icon smile ) irili parçalara ayırın. Parçaların büyüklüğü küp şeker ve daha büyük olsun. Bezeleri parçalamamaya özen göstererek hepsini karıştırın. Uygun büyüklükte bir kabınızı buzdolabı poşeti ya da streç filmle kaplayın ve tatlınızı güzelce dökün. Ben baton kek kalıbı kullandım. Buzlukta en az bir gece bekletin ve çıkardıktan sonra hiç bekletmeden kesip tüketin. Kalan tatlıyı bir hafta dek buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun


 



Bezeli Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder