VİŞNELİ İRMİK TATLISI TARİFİ MALZEMELER:
1 lt. süt
1 kase irmik
1 su bardak şeker
yarım paket oda ısısında yumuşamış margarin (125g)
1 paket vanilya
2,5 su bardak konsantre vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
Süslemek için
dondurulmuş böğürtlen
pasta simi
HAZIRLANMASI:
Küçük bir tencerede 2 buçuk su bardak konsantre vişne suyu ile 1 paket vanilyalı pudingi pişirip hafif ıslattığımız silikon muffin kalıplarına eşit olarak bölüyoruz. 1 litre sütü derin bir tencereye koyup içerisine 1 kase irmiği, 1 su bardak şekeri ilave ediyoruz ve orta ateşte katılaşıp muhallebi kıvamı alana dek pişiriyoruz. Birkaç dakika kaynayınca ocaktan alıyoruz mikser yardımıyla yaklaşık on dakika çırpıyoruz. Çırparken içerisine 1 paket vanilya ve oda ısısında yumuşamış yarım paket margarini de ilave ediyoruz. Vişneli puding doldurduğumuz 12 adet silikon kalıbın üzerini bu irmikli karışımı da paylaştırıyoruz. Soğuyunca ters çevirip servis yapıyoruz.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder