21 Mayıs 2014 Çarşamba

Bisküvili Havuçlu Pasta



havuclu pasta resm


MALZEMELER:


5 tane orta boy havuç

1 su bardağı toz şeker

1 paket petibör bisküvi

1 paket vanilya

1 çay bardağı ceviz

Yarım çay bardağı süt

50 gr tereyağı


Üzeri için;


Hindistan cevizi


HAZIRLANMASI:


Havuçları yıkadıktan sonra rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz yada varsa robotta da rende yapabilirsiniz. Bir tavaya rendelenmiş havuçları alıp üzerine şekeri ekliyoruz. Birlikte havuçlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz. Bisküvileri elimizle bir kaç parçaya bölüp üzerine ılıklaşan havuçları ekliyoruz. Cevizi, vanilya, sütü ve erittiğimiz tereyağını da ekleyip bisküvileri fazla kırmadan harmanlıyoruz. Streç filme alıp rulo yada herhangi bir kek kalıbına alıp şekil veriyoruz. Yarım saat kadar dondurucuda bekletiyoruz. Daha sonra çıkartıp üzerini istediğimiz gibi süsleyip dilimleyip servis yapıyoruz. İsterseniz içine hindistan cevizi yada damla çikolatada ekleyebilirsiniz:) Deneyenlere afiyet olsun …


 



Bisküvili Havuçlu Pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder