MALZEMELER
Krep için;
2 adet yumurta
1,5 su bardakun
1 su bardaksu
1/2 su bardaksüt
1 çay kaşık tuz
Sıvı yağ
Üzeri için;
Domates, biber
Zeytin
Kaşar peyniri, beyaz peynir
HAZIRLANMASI
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana dek iyice çırpın. Yumurtaları ilave ederek biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya sıvı yağ sıvı yağ koyarak tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Pişirilen krepleri rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin. Her birinin üzerine domates, zeytin, peynir gibi dilediğiniz malzemeden koyarak servis yapın. Afiyetler olsun.
Leziz Kanepe Krep Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder