5 Mayıs 2014 Pazartesi

Leziz Kanepe Krep Tarifi

kanepekrep


MALZEMELER


Krep için;


2 adet yumurta

1,5 su bardakun

1 su bardaksu

1/2 su bardaksüt

1 çay kaşık tuz

Sıvı yağ


Üzeri için;


Domates, biber

Zeytin

Kaşar peyniri, beyaz peynir


HAZIRLANMASI


Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana dek iyice çırpın. Yumurtaları ilave ederek biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.  Teflon tavaya sıvı yağ sıvı yağ koyarak tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Pişirilen krepleri rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin. Her birinin üzerine domates, zeytin, peynir gibi dilediğiniz malzemeden koyarak servis yapın. Afiyetler olsun.



Leziz Kanepe Krep Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder