1 Mayıs 2014 Perşembe

Kabaklı Kaşarlı Gözleme Tarifi



kabakli kasarli trf


MALZEMELER :


3 adet yufka

2 kabak

250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

5-6 dal  dereotu

Tuz

Kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı tereyağı


 


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :


Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve kaşar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Tuz ve pul biberi ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına dikdörtgen şekilde harçtan 4 kaşık yerleştirip yayın. Her iki taraftan yufkayı üst üste kapatın. Kalan kısımları da kapatıp dikdörtgen haline getirin. Orta ateşte iyice ısınan teflon tavada ( ben bir kaşık kadar sıvı yağ koyuyorum ) her iki tarafını da üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alınca üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.


 


Kahvaltılık Krep Tarifi


 



Kabaklı Kaşarlı Gözleme Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder