MALZEMELER :
3 adet yufka
2 kabak
250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
5-6 dal dereotu
Tuz
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve kaşar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Tuz ve pul biberi ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına dikdörtgen şekilde harçtan 4 kaşık yerleştirip yayın. Her iki taraftan yufkayı üst üste kapatın. Kalan kısımları da kapatıp dikdörtgen haline getirin. Orta ateşte iyice ısınan teflon tavada ( ben bir kaşık kadar sıvı yağ koyuyorum ) her iki tarafını da üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alınca üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.
Kabaklı Kaşarlı Gözleme Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder