22 Mayıs 2014 Perşembe

Kıvratma Tatlısı Tarifi



YÖRESEL TARİF GÜRCÜ TATLISI TARİFİ: Birbirinden g üzel tariflerimizi tatlı tarifleri ile s ürd ür üyoruz ve sıradaki tarifimiz olan Kıvratma TatlısıTarifini sizler ile paylaşıyoruz.
MALZEMELER:

2,5 su bardak un (5 beze için)

1 su bardak s üt

biraz tuz ve bir çorba kaşığı sıvı yağ


Arası için;


yeterince fındık ve toz şeker

sıvı yağ


Üst ü için;


sıvı yağ ve s üt karışımı


açmak için;


nişasta


kivratma tarifi


 


HAZIRLANIŞI:


Hamur için olan malzemeleri bir kaba alın s üt ü azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın. Bezeleri nişasta ile ince olarak açın. Arasına sıvı yağ s ür ün. Bolca fındık ve şeker serpin. Hamurun bir tarafına sağa öteki tarafını sola doğru kıvırın.Yağlanmış tepsiye dizin. Üst üne s ütle, sıvı yağ karışımı s ür ün. 175 derecede kızarana dek pişirin.


İsteyen 2 su bardak şeker ve 2 su bardak su ile şerbet hazırlayıp üst üne dökebilir ya da benim yaptığım gibi en üste şeker serpip kızarmasını sağlayabilirsiniz. Üst üne bez koyup su serpip yumuşatabilirsiniz. Ben sıcak diye kesemedim sadece kenarını kestim. Mutlaka sıcaklığının geçmesini bekleyin.



Kıvratma Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder