Keki için;
2 yumurta
1 buçuk çay bardak şeker
1 çay bardak süt
1 çay bardakndan 2 parmak eksik yağ
1/2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı dek un (cıvık bir hamur olacak)
Kabartma tozu ve vanilya
Muhallebisi için;
1 paket vanilyalı puding
2 limon kabuğu rendesi ve yarım limon
Limon peltesi;
2 limonun suyu
1 bardak su
Arzu ettiğiniz dek şeker (ben yarım su bardak kullandım siz tadına bakarak şekerini ayarlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanması:
İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır, süt, yağ ve limon suyu eklenir. Mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edilir. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kabarana dek pişirilir ve soğumaya bırakılır. Muhallebi için pudingin içine limon kabuğu rendesi ve yarım limon eklenir (suyu değil yarım limonun hepsi piştikten sonra geri çıkartılır). En son olarak da pelte malzemeleri karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Kekin üzerine önce muhallebi, muhallebisi soğuduktan sonra pelte eklenir ve buz dolabında en az 2-3 saat bekletilerek servis yapılır.Afiyetler olsun.
Limon Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder