20 Mayıs 2014 Salı

Poğaça Tatlısı Tarifi



Poğaça Tatlısı Tarifin Malzemeleri:

1/2 çay bardak sıvı yağ

1 adet yumurta

1 su bardak süt

3 yemek kaşığı dolusu şeker

1/2 paket yaş maya (20g)

1/2 çay kaşığı tuz

3 su bardak un


İçi için:


Çikolata (Kahvaltılık sürülebilir çikolatalardan)


Üzeri için:


Yumurta sarısı


 


 


Poğaça Tatlısı Tarifin Hazırlanmasi:

Ilıtılmış sütün içerisine yaş maya ve şekeri koyarak maya ve şeker eriyene dek karıştırın. Unu yoğurma kabına alın, üzerine süt-maya karışımını, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ilave ederek yoğurun. Hamurun iyice özdeşleşsin. Hamuru iki parçaya bölün. Oklava ya da merdane  ile  yuvarlak şekilde açın. Pizza dilimi şeklinde 10-12 dilim olacak şekilde dilimleyin. Her parçaya çikolata kremasından koyarak ilk olarak kenarları içe katlayıp sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 15 dakika dek dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede altı ve üstü kızarıncaya dek pişirin. Afiyetler olsun.







Poğaça Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder