23 Mayıs 2014 Cuma

İrmik Mantolu Tatlısı Tarifi



MALZEMELER:  İrmik Mantolu Tatlısı Tarifi

1 paket margarin (oda sıcaklığında, 250g)

yarım su bardak şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı dek un

1 yumurta

yarım bardak yoğurt

arası için

1 kase ceviz içi


şerbeti içi


3 bardak su

3 bardak şeker

yarım limon

1 kase irmik


 


irmik mantolu tatlisi 300x249


 


HAZIRLANMASI:


Önce şerbetini kaynatalım indirmeye yakın bir iki damla limon damlatıp soğumaya bırakalım. Sonra bir yoğurma kabına margarinizi alalım üzerine yoğurdu şekeri ve öteki malzemeleri katıp yoğuralım ve yavaş yavaş unu verip yumuşak bir hamur yapalım. Hamurdan bir parça koparıp avcumuzda açalım ve arasına ceviz içini bırakıp istediğimiz şekilde kapatalım. İrmik kasesine her tarafını batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve böylece tatlımızı hazırlayalım. Pişirelim ve fırından çıkınca ılıkken yani şerbet soğuk tatlımız ılıkken üzerine şerbetini dökelim ve şerbetini iyice çekince servis tabağına alalım. Afiyetler olsun.



İrmik Mantolu Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder