MALZEMELER: İrmik Mantolu Tatlısı Tarifi
1 paket margarin (oda sıcaklığında, 250g)
yarım su bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı dek un
1 yumurta
yarım bardak yoğurt
arası için
1 kase ceviz içi
şerbeti içi
3 bardak su
3 bardak şeker
yarım limon
1 kase irmik
HAZIRLANMASI:
Önce şerbetini kaynatalım indirmeye yakın bir iki damla limon damlatıp soğumaya bırakalım. Sonra bir yoğurma kabına margarinizi alalım üzerine yoğurdu şekeri ve öteki malzemeleri katıp yoğuralım ve yavaş yavaş unu verip yumuşak bir hamur yapalım. Hamurdan bir parça koparıp avcumuzda açalım ve arasına ceviz içini bırakıp istediğimiz şekilde kapatalım. İrmik kasesine her tarafını batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve böylece tatlımızı hazırlayalım. Pişirelim ve fırından çıkınca ılıkken yani şerbet soğuk tatlımız ılıkken üzerine şerbetini dökelim ve şerbetini iyice çekince servis tabağına alalım. Afiyetler olsun.
İrmik Mantolu Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder