21 Mayıs 2014 Çarşamba

Havuçdan Tatlı Tarifi



Birbirinden g üzel tariflerimizi tatlı tarifleri ile s ürd ür üyoruz ve sıradaki tarifimiz olan Havuçdan Tatlı Tarifini sizler ile paylaşıyoruz.


MALZEMELER:


Keki için:

2 ad. yumurta

4 yemek kaşık şeker

2 su bardak havuç rendesi

1.5 su bardak iri kıyım ceviz

5 yemek kaşık un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu
kreması için:

1 kilogram s üt

2 yemek kaşık un

2 yemek kaşık pirinç unu

1 su bardak pudra şekeri

yarım su bardak tozşeker

1 pk. vanilya

kibrit kutusu kadar da margarin (ocaktan indirmeye yakın kullanılacak)


 


havuc tatlisi prtk 300x210


HAZIRLANMASI:


İlk olarak şeker ve yumurtayı k öp ür ünceye dek çırpalım. Havuç rendesini, cevizi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koy karıştır yuvarlak borcamı yada dikd örtgende olabilir margarinle yağla malzemeyi g üzelce yay. Önceden ısıtılmış 150-200′fırında üzeri pembeleşinceye dek pişir.


Kreması için bir tencereye s üt ü, unu, pirinç ununu, pudra şekerini, toz şekeri koy karıştır indirmeye yakın vanilyayı ve margarini koy. Biraz daha pişince ocaktan indir biraz soğuduğunda kekin üzerine yay.


Önmeli: İsteğe g öre kekin içine tarçında ileve edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.



Havuçdan Tatlı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder