Birbirinden g üzel tariflerimizi tatlı tarifleri ile s ürd ür üyoruz ve sıradaki tarifimiz olan Havuçdan Tatlı Tarifini sizler ile paylaşıyoruz.
MALZEMELER:
Keki için:
2 ad. yumurta
4 yemek kaşık şeker
2 su bardak havuç rendesi
1.5 su bardak iri kıyım ceviz
5 yemek kaşık un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için:
1 kilogram s üt
2 yemek kaşık un
2 yemek kaşık pirinç unu
1 su bardak pudra şekeri
yarım su bardak tozşeker
1 pk. vanilya
kibrit kutusu kadar da margarin (ocaktan indirmeye yakın kullanılacak)
HAZIRLANMASI:
İlk olarak şeker ve yumurtayı k öp ür ünceye dek çırpalım. Havuç rendesini, cevizi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koy karıştır yuvarlak borcamı yada dikd örtgende olabilir margarinle yağla malzemeyi g üzelce yay. Önceden ısıtılmış 150-200′fırında üzeri pembeleşinceye dek pişir.
Kreması için bir tencereye s üt ü, unu, pirinç ununu, pudra şekerini, toz şekeri koy karıştır indirmeye yakın vanilyayı ve margarini koy. Biraz daha pişince ocaktan indir biraz soğuduğunda kekin üzerine yay.
Önmeli: İsteğe g öre kekin içine tarçında ileve edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Havuçdan Tatlı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder