5 Mayıs 2014 Pazartesi

Pofuduk Krep Tarifi

pofuduk krep


MALZEMELER:
krep için:

1 su bardakun

1 adet yumurta

1 su bardaksüt ya da su

1 çay kaşık tuz


içi için:

1/2 kilogramam ıspanak

1 yemek kaşık margarin

tuz, karabiber, kırmızı biber

1 yemek kaşık salça


Pofuduk Krep Tarifin Hazırlanışı:


Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.

Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.


Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ilave ederek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir .ay kaşık dek  margarin koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.


Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene dek pişirin. Afiyetler olsun.



Pofuduk Krep Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder