29 Mayıs 2014 Perşembe

Congolais Tarifi



CONGOLAİS TARİFİ – CONGOLAİS KOLAY TARİFİ


Congolais Tarifi Nasıl Yapılır? Congolais Tarifi Malzemeleri nelerdir? Congolais Tarifin Pişirme Süresi


Congolais Tarifi Malzemeleri:


 


Üç yumurtanın beyazı

Bir çay bardağı seker

Üç çay bardağı Hindistan cevizi ( tam dolu olacak )


Congolais Tarifi Nasıl Yapılır:


Bir kaba bütün malzemeler koyulur. Yemek kaşığı ile iyice karıştırılır. Elde edeceğimiz kıvam çok cıvık olmaması lazım, gerekirse hindistan cevizi ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye congolais´ler dizilir (yemek kaşığı yardımı ile).

Tepside congolais ´ler dağılmıyorsa kıvama gelmiş demektir. Evvelden ısıtılmış 170-180 derecede kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Dilerseniz bir paket vanilya, rendelenmiş limon veya portakal kabukları ekleyebilirsiniz. Bu defa videoyu hazırlar iken benmari usulü çikolata erittim. Yağlı kağıdın üstüne çikolatayı koydum (ılık olması lazım) ve congolais´leri hafif bastırarak çikolatanın üstüne koyuyoruz.


Congolais Tarifin Pişirme Süresi:

20 Dakika


Afiyet Olsun.



Congolais Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder