30 Nisan 2014 Çarşamba

Reçelli Krep Tarifin Hazırlanması



recellikrep


Reçelli Krep Tarifin Malzemeleri:

3 tane orta boy yumurta

1 su bardak un

1 yemek kaşık zeytinyağı

1 su bardak süt

1 çay kaşık ının ucuyla tuz

1 yemek kaşık sıvıyağ


Reçelli Krep Tarifi İç malzemesi için;


1 su bardakı kayısı veya şeftali reçeli (kakaolu krema da kullanabilirsiniz)


Reçelli Krep Tarifin Hazırlanması:

Derin bi kaba yumurta ve tuzu koyup mikserle 2 dk kadar çırpalım. Zeytinyağı, un ve sütü ekleyip pürüzsüz kıvama gelinceyedek, 2-3 dakika daha çırpmaya devam edelim. Karışımı oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletelim.

Tabanı ince, kenarları kısa bir krep tavasını kağıt peçetenin ucuna sürdüğünüz sıvıyağla iyice yağlayalım. Yağı kısık ateşte iyice kızdıralım.

Krep hamurundan 1 kahve fincanı kadar alıp kızgın tavanın ortasından başlayarak tavaya aktaralım. (hamurun tavaya yayılması için tavayı sallamanız gerekir)

Krebin bir tarafı piştiğinde spatula yardımıyla ters çevirip öteki tarafını da pişirelim ve bir tabağa alalım. Hamurun tamamına aynı işlemleri uygulayın.

Kreplerin ortalarına 1 yemek kaşık kadar kayısı ya da şeftali reçeli tanesi koyup katlayalım. Üzerlerine fındık veya badem serpiştirip ılık olarak servise yapabiliriz. Afiyetler Olsun.



Reçelli Krep Tarifin Hazırlanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder