29 Nisan 2014 Salı

Deniz Ürünleri İle Krep Tarifi



deniz urnleri krep trfi 300x188


Sosu İçin :

200 ml krema

40 gram rokfor peyniri

yarım tablet  Tavuk Suyu


İç Malzeme için :

50 gr. kalamar

50 gr. ahtapot

50 gr. Tereyağ

2 diş sarımsak

2 ad. yeşil biber

1 ad. domates

50 gr. taze kaşarpeyniri

1 ad. muskat

1 çay kaşık Karabiber


Krep Hamuru için :

1 pa. (165 gram) Krep

2,5 su bardak süt

2 adet yumurta

50 gr. Margarin

Bir tutam Tuz ve  Tozşeker


Deniz Ürünleri İle Krep Tarifin Hazırlanışı:


Bir kaba Krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpalım. Bir parça margarini teflon tavaya alıp eritelim. Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökelim. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayalımn. Krepleri arkalı önlü pişirelim. Malzeme bitene kadar her seferinde margarin ilave ederek devam edelim. Öteki tarafta geniş bir tencerede temizlenmiş kalamarları bol suda 10 dakika haşlayalım. Süzüp doğrayalım. Ahtapotları de küçük küçük doğrayalım. Tavada tereyağını’ı eritelim ve deniz mahsullerini 5 dakika soteleyin. Sarımsak, muskat ve kaşar peynirini rendeleyip doğranmış domates ve biberle birlikte tavaya ekleyin. Karıştırıp bir taşım kaynatın ve tavayı ocaktan alalım. Deniz ürünlü iç malzeme ılınınca kreplerin içine paylaştırın. Isıya dayanıklı derin bir kabın içine krepleri yerleştirelim Sos için malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp kreplerin üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirelim. Afiyetler Olsun.



Deniz Ürünleri İle Krep Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder