Sosu İçin :
200 ml krema
40 gram rokfor peyniri
yarım tablet Tavuk Suyu
İç Malzeme için :
50 gr. kalamar
50 gr. ahtapot
50 gr. Tereyağ
2 diş sarımsak
2 ad. yeşil biber
1 ad. domates
50 gr. taze kaşarpeyniri
1 ad. muskat
1 çay kaşık Karabiber
Krep Hamuru için :
1 pa. (165 gram) Krep
2,5 su bardak süt
2 adet yumurta
50 gr. Margarin
Bir tutam Tuz ve Tozşeker
Deniz Ürünleri İle Krep Tarifin Hazırlanışı:
Bir kaba Krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpalım. Bir parça margarini teflon tavaya alıp eritelim. Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökelim. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayalımn. Krepleri arkalı önlü pişirelim. Malzeme bitene kadar her seferinde margarin ilave ederek devam edelim. Öteki tarafta geniş bir tencerede temizlenmiş kalamarları bol suda 10 dakika haşlayalım. Süzüp doğrayalım. Ahtapotları de küçük küçük doğrayalım. Tavada tereyağını’ı eritelim ve deniz mahsullerini 5 dakika soteleyin. Sarımsak, muskat ve kaşar peynirini rendeleyip doğranmış domates ve biberle birlikte tavaya ekleyin. Karıştırıp bir taşım kaynatın ve tavayı ocaktan alalım. Deniz ürünlü iç malzeme ılınınca kreplerin içine paylaştırın. Isıya dayanıklı derin bir kabın içine krepleri yerleştirelim Sos için malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp kreplerin üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirelim. Afiyetler Olsun.
Deniz Ürünleri İle Krep Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder