MALZEMELER :
1/2 kg. bezelye
2-3 adet patates
1 tane havuç
250 gr kuşbaşı dana eti
1 kuru soğan
3 çorba kaşık sıvı yağ
2 çorba kaşık domates salçası
1 tatlı kaşık kırmızı toz biber ve tuz.
HAZIRLANMASI :
İlk olarak soğanımızı soyalım, yemeklik şeklinde doğrayalım. Daha sonra sıvı yağ tencereye alınıp soğan ile kavrulur. Soğanlar pembeleşinceye dek kavuralım ve ardından kuşbaşı doğranmış dana etini ilave ederek kavurmaya devam edelim. Ardından soyulup küp küp doğranmış patatesleri ve havucu tencereye koyalım. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Bezelyeleri de koyalım. En son olarak 2 su bardak kadar sıcak suyu da ilave edelim kaynamaya bırakın. Kaynamaya çıkdıktan 5 dak. sonra kısık ateşte 20-25 dak. daha pişirelim. Patateslerin piştiğini çatal batırarak anlayabiliriz. Afiyet olsun.
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder