29 Nisan 2014 Salı

Pırasalı Börek Tarifleri



pirasaboregi kly 300x225
Tarifin Malzemeleri :


1/2 kg pırasa

1 ortaboy soğan

2 yemek kaşık çekilmiş et

1 yemek kaşık salça

4 su bardak un

1 çorba kaşık maya

tuz

su


İç malzemesinin hazırlanması :


Soğanı doğrayın ve 2 yemek kaşık sıvıyağını ısıttığınız tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin ve ardından salçayıda ilave ederek bir süre kavurun. Özellikle yeşil yapraklarından kestiğiniz pırayı ilave ederek kavurun ve soğumaya bırakın.


pirasa borek trf 300x200
Hamurun hazırlanışı:

Mayayı 1 su bardak ılık suda eritin ve unun üzerine ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak çok yumuşak olmayan, poğaça hamuruna benzer yani şekillendirebileceğiniz kıvamda bir hamur elde edin. Hamurunuzu yarım saat dinlendirdikten sonra şekillendirmeye geçelim.


Hamuru iki eşit parçaya bölün ve parçalardan birini alarak oklava yardımı ile daire şeklinde açın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine 2 yemek kaşık dek yumuşak margarinden sürün. Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 parçaya ayırın burada önemli bir nokta var. Dilimleri tamamen kesmiyorsunuz hamurun orta kısmında çay bardakndan biraz büyük bir kısmı bütün olarak kalıyor. Yani dilimler birbirinden ayrılmıyor. Tıpkı çiçek gibi ortası yuvarlak biçimde birleşik ama yaprakları ayrılıyor.

Kesme işlemini tamamladıktan sonra çiçeğin yapraklarına benzettiğimiz kısımları üst üste gelecek şekilde ortada birleştiriyorsunuz. Oluşan yeni şekli tekrar açarak yağlanmış tepsiye döşeyin. Hamurumuzu bu şekilde yapmamızın nedeni böreğimizin kat kat olmasını sağlamak.


İç malzemesini tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yayın ve artan hamur parçasını da öteki hamur gibi aynı işlemlerden geçirerek. En üst katı da ekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına sürün. Afiyetler olsun.


 


Kahvaltılık Krep Tarifi


 



Pırasalı Börek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder