23 Nisan 2014 Çarşamba

Yöresel Tarif - Söğürme Nasıl Yapılır?



sogurme tarifi 300x225


Yöresel tatlarımızdan olan sıradaki tarifimiz Yöresel Tarif – Söğürme Nasıl Yapılır? hakkında bilgi verelim.
Söğürmenin Malzemeleri:

6-7  adet közlenmiş patlıcan

250 gr orta yağlı kıyma yada ufak doğranmış kuşbaşı et

3-4 yemek kaşık sıvı yağ (kıyma için)

3-4 adet domates (rendelenmiş)

3 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşık tereyağı (patlıcanlar için)

Tuz, kırmızı biber


Söğürmenin Hazırlanması:

İlk olarak patlıcanı közlüyelim. Közlenmiş patlıcanları soğuduktan sonra soyalım ve ufak ufak doğrayalım. Tereyağını tencereye alın, erittikten sonra doğranmış patlıcanları tencereye alıp çok az kavuralım.

Diğer kenarda orta yağlı kıymayı tencereye alın ve sıvı yağla kavurun. Rendelediğiniz domatesi kıymanın içine atın. Bir süre piştikten sonra ezilmiş sarımsağı, tuz ve kırmızı biberi atın.

Servis tabağına önce patlıcan sonra da kıymalı domates karışımını ekleyin. Afiyetler olsun..


Önemli: Kilis, Antep yöresinden anneanneme ait bir tariftir, yeni nesil olarak ben de yapıyorum, çok leziz, muhakkak deneyin. Yanında cacıkla servis edin.


Kahvaltılık Krep Tarifi



Yöresel Tarif - Söğürme Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder