Pofuduk Hamur Kızartması Tarifin Malzemeleri :
1 kase kadar yoğurt
1 ad. yumurta
1 pk. kabartma tozu
Un ve Tuz
Pofuduk Hamur Kızartmasının Hazırlanması :
Bütün malzemelerimizi karıştırarak ve alabildiğince un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamurumuzu oklava yardımı ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açalım. Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare parçalara bölelim ve kabarması için bol, kızgın yağda kızartalım.Yapımı oldukça kolay ve yemeside bi o kadar lezzetli olan hamur kızartması tarifini sizler ile paylaştık. Afiyetler olsun..
Pofuduk Hamur Kızartması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder