Malzemeler :
1 çay bardağı hazır tarhana
1 yumurta büyüklüğünde kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
4 su bardağı su veya et suyu
İstenilen miktarda tuz
İsteğe göre nane
Hazırlanış Şekli :
Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin. 4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.
Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin. Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun. Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder