11 Nisan 2014 Cuma

Mantı Tarifleri - Mantı Tarifleri Görselleri



Mazlemeler:

3 su bardak un

1 tane yumurta

1,5 çay kaşık tuz

su


içi için;

250 gr. kıyma

1 tane büyük boy kuru soğan

tuz, pulbiber


üzeri için;

1 kase yoğurt

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşık salça

sıvı yağ, pulbiber
Hazırlanışı :

Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp ufak ufak su ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Biraz dinlendirelim, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyalım ( o kadar ince yapamazsanız rendeleyelebilirsiniz, ama o zaman tadı farklı olacaktır.) Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pulbiberi ilave edip yoğuralım. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüp oklava yardımıyla açalım. Açtığımız yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz. İçine kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam edelimz. Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlıyalım. Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdirelim. Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz, pulbiberle süsleyelim. Artık servis edebiliri. Afiyet Olsun .


Mantı Tarifleri Görselleri :


mantitarifleri 300x225 Mantı Tarifleri


manti tarifleri yni 300x225 Mantı Tarifleri Kolay


manti tarifleri rsmli 300x225 Mantı Tarifleri Hazırlanması


manti tarifleri prtk 300x225 Oktay Usta Mantı Tarifleri


manti tarifleri oktay usta 300x225 Mantı Tarifleri Resimli


manti tarifleri kly 300x225 Mantı Tarifleri Pratik



Mantı Tarifleri - Mantı Tarifleri Görselleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder