Mazlemeler:
3 su bardak un
1 tane yumurta
1,5 çay kaşık tuz
su
içi için;
250 gr. kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
tuz, pulbiber
üzeri için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşık salça
sıvı yağ, pulbiber
Hazırlanışı :
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp ufak ufak su ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Biraz dinlendirelim, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyalım ( o kadar ince yapamazsanız rendeleyelebilirsiniz, ama o zaman tadı farklı olacaktır.) Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pulbiberi ilave edip yoğuralım. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüp oklava yardımıyla açalım. Açtığımız yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz. İçine kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam edelimz. Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlıyalım. Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdirelim. Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz, pulbiberle süsleyelim. Artık servis edebiliri. Afiyet Olsun .
Mantı Tarifleri Görselleri :
Mantı Tarifleri - Mantı Tarifleri Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder