30 Nisan 2014 Çarşamba

Tavuklu Pirinç Pilavı Hazırlayalım


Tavuklu Pirinç Pilavı’n Malzemeleri:


2 su bardak pirinç

4 su bardak  su (sıcak olacak )

1 adet tavuk parçalanmış

1/2 çay bardak sıvı yağ

2 yemek kaşık tereyağ

4 çay kaşık tuz (tepeleme olmasın)

1 tutam kırmızı pul biber ve karabiber.


Tavuklu Pirinç Pilavı’n Hazırlanışı:


Parçalattığımız tavuğu yıkayaıp haşlayalım. Düdüklü tencerede kırmızı pul biber ekleyip haşlayalım.

Haşladıktan sonra suyun içerisinden süzüp çıkartalım. Etleri kemikten sıyıralım.

Pirincimizi iyice yıkayıp ( mümkünse geniş bir kap içerisinde nişastası gidene kadar ) ılık suda 30 dk bekletelim  Sonrasında suyu süzülecek.Tenceremize ilk sıvı yağı koyup ve pirinçleri ekleyip biraz daha karıştırıp tereyağını içine atııyoruz. Pirinçler mat beyaz rengini aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyumuzu ilave ediyoruz.

Suyun 1 bardak tavuk suyu olabilir. Böylece pilava lezzet katmış oluruz. Tuz dökmeyi unutmayın benim gibi icon smile

Kısık ateşten biraz fazla ayarlıyoruz. Göz göz olana dek pişirelim. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu yada temiz bir bez koyarak 15 dakika bekletelim. Sofrada güzel görünmesi için kase içerisine koyup ters çevirebiliriz.

Üzerine karabiber serpiştirerek tarifi tamamlıyoruz. Afiyet Olsun.



Tavuklu Pirinç Pilavı Hazırlayalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder