5 Nisan 2014 Cumartesi

Fırında Kıymalı Çiğ Börek Tarifi



firinda cig borek tarifi 300x173


MALZEMELER :

250 gr kıyma

3 ad. domates

3 ad. biber

1 çorba kaşık tereyağ

1 Kahve kaşık karabiber

1 Kahve kaşık kırmızı biber

2 Kahve kaşık tuz

2 yumurta

500 gr  çiğ börek hamuru


HAZIRLANIŞI :

İlk olarak kıymayı, küçük küpler halinde kesilmiş domatesi, ince kıyım sivri biber , tereyağ ,biber ve  tuzu harmanlanıp , tabak büyüklüğünde açılmış hamurun yarısına yayılarak kalan hamur üzerine kapatılıp fırın tepsisine dizelim . Üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 30 dakika kadar fırında pişirelim piştikden sonra fırından çıkaralım. Çiğ böreğimiz hazır. Afiyetler Olsun.



Fırında Kıymalı Çiğ Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder