MALZEMELER :
250 gr kıyma
3 ad. domates
3 ad. biber
1 çorba kaşık tereyağ
1 Kahve kaşık karabiber
1 Kahve kaşık kırmızı biber
2 Kahve kaşık tuz
2 yumurta
500 gr çiğ börek hamuru
HAZIRLANIŞI :
İlk olarak kıymayı, küçük küpler halinde kesilmiş domatesi, ince kıyım sivri biber , tereyağ ,biber ve tuzu harmanlanıp , tabak büyüklüğünde açılmış hamurun yarısına yayılarak kalan hamur üzerine kapatılıp fırın tepsisine dizelim . Üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 30 dakika kadar fırında pişirelim piştikden sonra fırından çıkaralım. Çiğ böreğimiz hazır. Afiyetler Olsun.
Fırında Kıymalı Çiğ Börek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder