29 Nisan 2014 Salı

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi



pataeslitepsiboregi


Patatesli Tepsi Böreği Tarifin Malzemeleri ;


5 adet hazır yufka

3 adet büyük boy patates

1 adet kuru soğan

2 su bardak süt ( 400 gram )

1 adet yumurta

1 su bardak sıvı yağ (170 gram )

Tuz, karabiber


Patatesli Tepsi Böreği Tarifin Hazırlanışı ;


İlk olarak patatesler haşlanır ve kabukları soyularak bir çatal yardımı ile ezilir. Soğanlar ufak küpler şeklinde doğranır. İsteğe göre karabiber, patates ile tuzda eklenebilir. Ayrı bir yerde 1 yumurta süt ile çırpılır, sıvı yağ eklenir.

Fırın tepsisi yağlanır ve 3 adet yufka üst üste serilir. Patatesler yufkaların her yerine gelecek şekilde yayılır. Üstlerine artan yufkalar serilir. Bir bıçak yardımı ile istenilen şekilde tüm tepsi dilimlere ayrılır. Hazırlanan süt, yağ, yumurta karışımı her yere gelecek şekilde dökülür. Bir saat dek bekletilir. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Afiyetler olsun.


pataesli tepsi boregi rsmli 300x225


 


Kahvaltılık Krep Tarifi



Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder