3 Nisan 2014 Perşembe

Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi



çiğ börek tarifi 300x225 Çiğ Börek


Eskişehir Usulü Çiğ Böreğin Malzemeleri :


4 su bardak un

Alabilecek kadar tuz

Alabilecek kadar su
İçi İçin;

250 gr. kadar kıyma

1 ad. domates

2 ad. kuru soğan

1/2 demet kıyılmış maydanoz
Çiğ Böreğin Hazırlanması :

İlk Olarak böreğin içi hazırlayalım,  domates ve soğan rendeleyelim, kıyma, tuz, maydanoz ve biraz su ilave edelip karıştıralım. Yoğurma kabın içerisine un koyup, tuz  koyalım, katı bir hamur olacak kadar su ilave edelim, hamur 30 dakika kadar dinlendirildikten sonra,  ceviz  den biraz büyük parçalar alınır, unlu zeminde merdane ile çay tabağından biraz büyük açalım, hamurun yarısına hazırlanan içten konur, yarım ay şeklinde kapatılır. Fazla unu silkelenir, kızgın yağda kızartılır. İşte eskişehir usulu çiğ börek hazır. Afiyetler olsun…



Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder