30 Nisan 2014 Çarşamba

Etli Krep Tarifi



etli krep trfi


Etli Krep Tarifin Malzemleri:


İç harcı için;


400 gr dana sote

1 tane soğan

1 adet kırmızı biber

1 yeşil biber

2  tane domates

15-20 ad. mantar

Kekik, Karabiber ve Tuz


Krep için;


2 orta boy yumurta

2 su bardakdan az  biraz az un

1 su bardak su

1 su bardak süt

1 çay kaşık tuz

Pişirmek için sıvı yağ


Üzeri için;

Kaşar peyniri


Etli Krep Tarifin Hazırlnaması:


İlk olarak etleri kavurup hazırlayalım. Etleri ısınmış tencereye atıp suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım, suyunu çeken etlerimize ay şeklinde kestiğimiz mantarları ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra ufak ufak doğradığımız soğanları ve biberleri etlerimizin içine atalım. Onları da biraz kavurduktan sonra son olarak yemeklik doğradığımız domatesleri koyalım, baharatlarını ve tuzunu ilave edip üzerine 1 su bardağına yakın su ilave edip  pişmeye bırakalım. (Net bir süre olarak düdüklü tencerede 25 dakika tuttum). Etler pişerken krep hazırlanır. Un, süt su ve yumurtaları hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edelim Sıvı yağ sürdüğümüz krep tavasında 1 kepçe hamuru dökerek yayalım, her defasında  birazcık yağ dökerek pişirmeye sürdürelim. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirelim. Pişen etleri bir kaba koyup biraz soğumasını bekleyelim. Krebin ortasına etimizden 2 kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatalım. Tamamına aynı işlemi uygulalım. Borcama diziyoruz borcamın dibine etin suyundan biraz dökelim.Kreplerin üzerine de kaşar dilimleri ileve edelim. 200 derece fırında kaşar eriyip kızarana dek tutalım. Afiyetler olsun.


etli krep hzrlnmasi 300x172



Etli Krep Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder