MALZEMELER:
yarım pkt margarin
5 silme yemek kaşık un
1 adet orta boyyumurta
6 yemek kaşık şeker
yarım su bardak süt
2,5 yemek kaşık kakao
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI :
Bir tavada margarini eritip unu ekleyelim. 10 dakika sure ile bu şekilde karıştıralım.Şeker ve yumurta beyazlayana kadar mikser yardımı ile çırpalım. Şeker ve yumurtanın üzerine soğuyan unla margarin, süt, kakao vanilya ekleyerek. Burada sonra blander ile karıştırılmaya devam edilelim. Mikser çok etkili olmuyosa, blander ile karıştırıldıkça hep topaklanma gideriliyor hem de renk açılmaya başlıyor. Çok lezzetli oldu. Katkı maddesinin bulunmaması evde sarelle yapmam için çok önemli bir sebep. Hepsi bu kadar afiyetler olsun.
Ev Usulü Sarelle Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder