Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi Malzemeleri
1 orta boy yumurta
Tavuk göğsü
Çıtır pane harcı
1/2 su bardak süt ve tuz
Çıtır Tavuk Kızartmasının hazırlanması :
İlk olarak yapmamız gereken tavuk göğsünü ince bir şekilde dilimleyelim. Yumurta, süt ve tuz çırpılarak dilimlenen tavuk göğsü bu sosa dökelim. Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletelim. Pane harcına buladığınız tavukları bol kızgın yağda kızartın. Pişen tavukların fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alabilirsiniz.Daha lezzetli olduğu için çıtır pane harcını bu şekilde yapıyorum fakat isterseniz normal pane harcı ya da mısır unu ile de yapabilirsiniz. Tamamı ile sizin damak tadınıza kalmış.
Tavuk Yemekleri Görselleri :
Tavuk Yemekleri - Tavuk Yemekleri Görselleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder