5 Nisan 2014 Cumartesi

Karnıyarık Börek Tarifi



karniyarik borek tarifi 300x206


Karnıyarık Börek Tarifin Malzemeleri :

3 adet taze yufka


İç harç için;

3 ad. domates

2 ad. biber

2-3 yemek kaşık salam

1 yemek kaşık rendelenmiş kaşar

Karabiber


Üzeri için;

Haşhaş, Çörek otu, Susam ve Tuz


Sosu için ;

3 Çeyrek çay bardak süt

3 Çeyrek çay bardak sıvı yağ

1 yumurta ( sarısı üstüne akı sosuna)

0,5 paket kabartma tozu
HAZIRLANMASI :

İlk olarak domates ve biberi yemeklik, salamı da küp olacak şekilde doğrayalım. İçine karabiber ve tuzu ilave edi,p karıştıralım. Bir kabın içinde sütü, yağı, yumurta akını ve kabartma tozunu alarak çırpalım. Yufkaları tek tek olmak şartıyla sırasıyla açarak sosdan her tarafına sürelim ( hiç kuru yer kalmasın). Yufkaları 8 eşit parçaya bölelim ve ortalarına harçtan 1′ er çorba kaşık ile koyup. (8 parçaya böldüğümüzde 1 yufkanın yarısı artıyor tepsi küçük geliyor, 2 tepsi kullanabilirsiniz). Yufkaların sağ ve sollarını ortaya doğru getirerek sigara böreği şeklinde fakat uzun olmayacak şekilde saralım. Aynı işlemi bütün yufkalara yapalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok sık olmamak şartı ile dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Haşhaş, susam ve çörek otunu serpelim. Yufkaların ortasını bıçak ile derin ve uzun olmayacak şekilde keselim. Ortalarına kaşardan azar azar koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun.



Karnıyarık Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder