30 Nisan 2014 Çarşamba

Tatlı Krep Hazırlanması



tatli krep 300x225


Tatlı Krep’in Malzemeleri:


2 orta boy yumurta

Yarım çay kaşık tuz

2 yemek kaşık şeker

Yarım su bardak süt (300 ml)

2 yemek kaşık sıvı yağ

Yarım paket vanilya

1 su bardak + 2 yemek kaşığı un (240 ml)


Tatlı Krep’in Hazırlanması:


İlk olarak yumurta, tuz, şeker, süt, sıvı yağ, vanilya ve unu derin bir kaba koyup blendırla pürüzsüz bir karışım elde edene dek karıştıralım. Ardından tavayı büyük gözde orta ateşte ısıtalım. Tavayı tamamen incecik kaplayacak kadar döküp yüzü kahverengileşene dek 2-3 dakika pişirelim. Öteki yüzünü spatula ile çevirip aynı şekilde pişirin. Afiyetler Olsun.



Tatlı Krep Hazırlanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder